Latte to zdecydowanie jedna z najczęściej wybieranych pozycji wśród menu kawiarni. Aksamitny, mleczny specjał, który jest doskonałym dodatkiem podczas rozmów z przyjaciółmi czy chwili wytchnienia z ulubioną książką.
Po raz kolejny chcielibyśmy Wam pokazać, jak w domowym zaciszu przygotować kawę niczym profesjonalny barista, tak byście mogli zaskoczyć swoich gości.
Tradycyjna kawa latte to połączenie spienionego mleka z porcją espresso. Latte można przygotować w ekspresie kolbowym, automatycznym czy przy użyciu kawiarki i french pressa co pokazaliśmy Wam w jednym z poprzednich filmów.
Dziś prezentujemy przygotowanie kawy latte w ekspresie automatycznym z dodatkiem syropu karmelowego, który nadaje kawie niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Będąc posiadaczem ekspresu automatycznego wcale nie jesteś skazany na 5, 10 czy 15 podstawowych przepisów znajdujących się w menu urządzenia. Wystarczy odrobina kreatywności, a w Twoim domu powstanie prawdziwa kawiarnia.
Latte Aroma, bo tak bardzo często nazywana jest kawa latte z dodatkiem syropu do kawy jest banalnie prosta w przygotowaniu. Wystarczy że w Twoim kąciku kawowym znajdzie się około 10 ml syropu do kawy o smaku karmelowy. Syrop dolej do spienionego mleka, a całość uzupełnij porcją espresso.
GOTOWE!
Kawa liofilizowana, proces sublimacji, Kawę suszoną, Kawa rozpuszczalna, kawa sypana, kawa wieloziarnista, kawa mieszana, zielona kawa, napój kawowy, kofeina, Kawa liofilizowana, proces sublimacji, Kawę suszoną, kawa instant, Kawa rozpuszczalna naturalna liofilizowana, Kawa naturalna,
Aeropress do kawy,
Po raz kolejny chcielibyśmy Wam pokazać, jak w domowym zaciszu przygotować kawę niczym profesjonalny barista, tak byście mogli zaskoczyć swoich gości.
Tradycyjna kawa latte to połączenie spienionego mleka z porcją espresso. Latte można przygotować w ekspresie kolbowym, automatycznym czy przy użyciu kawiarki i french pressa co pokazaliśmy Wam w jednym z poprzednich filmów.
Dziś prezentujemy przygotowanie kawy latte w ekspresie automatycznym z dodatkiem syropu karmelowego, który nadaje kawie niepowtarzalnego smaku i aromatu.
Będąc posiadaczem ekspresu automatycznego wcale nie jesteś skazany na 5, 10 czy 15 podstawowych przepisów znajdujących się w menu urządzenia. Wystarczy odrobina kreatywności, a w Twoim domu powstanie prawdziwa kawiarnia.
Latte Aroma, bo tak bardzo często nazywana jest kawa latte z dodatkiem syropu do kawy jest banalnie prosta w przygotowaniu. Wystarczy że w Twoim kąciku kawowym znajdzie się około 10 ml syropu do kawy o smaku karmelowy. Syrop dolej do spienionego mleka, a całość uzupełnij porcją espresso.
GOTOWE!
Kawa liofilizowana, proces sublimacji, Kawę suszoną, Kawa rozpuszczalna, kawa sypana, kawa wieloziarnista, kawa mieszana, zielona kawa, napój kawowy, kofeina, Kawa liofilizowana, proces sublimacji, Kawę suszoną, kawa instant, Kawa rozpuszczalna naturalna liofilizowana, Kawa naturalna,
Aeropress do kawy,